Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، روز‌های پایانی تابستان و راهی شدن به سمت جاده‌های کشور برای تفریح و سیاحت به روال همیشگی و داستان تکراری تبدیل شده است که هر ساله قریب به اتفاق جامعه آن را تجربه کردند و آنقدر این روال در جامعه رواج پیدا کرده است که حتی در این روز‌های کرونایی برخی افراد از آن دست نمی‌کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تابستان امسال در حالی که تب کرونا علی رغم پیش بینی‌های قبلی به شدت بالا گرفته بود و به اوج خود رسید و حتی در روز‌هایی که شمار مرگ و میر ناشی از این ویروس منحوس بروز پیک دوم این بیماری را نشان می‌داد، سفر‌های تابستانی و تفریحی همچنان جز لاینفک زندگی و حتی نشانه جسارت افراد بود البته که این مسیر غلط عایدی جز افزایش شمار قربانی به بیش از ۲۰۰ نفر نداشت.

کاهش محدودیت‌های کرونایی به تدریج حساسیت زدایی جامعه نسبت به این بیماری منحوس را در پی داشت و علی رغم توصیه‌های جدی مبنی بر اجتناب از سفر‌های غیر ضروری، این سفر‌ها با خوش خیالی افرادی قوت گرفت و روز به روز بیشتر شد.

بیماری و مرگ دو سوغات معروف سفرهای تابستانی

کافی است تا تقویم امسال را بررسی کنیم آن وقت است که تعطیلی‌های سریالی می‌شود بلای جان انسان‌ها و یار و یاور ویروس منحوس کرونا؛ در این شرایط بیماری و مرگ دو سوغات معروف هر سفری می‌شود.

رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، ماسک زدن، شست و شوی مرتب دست‌ها، جلوگیری از تجمعات و اجتناب از سفر‌های غیرضروری عباراتی تکراری است که در عین سادگی تاثیر بسیاری برای شکست کرونا ویروس دارند، اما متاسفانه همین عادات کم کم رو به فراموشی رفته و کادر درمان به جای کرونا در آستانه شکست و مغلوب شدن قرار می‌گیرتد.

در شرایطی که به اذعان مسئولان کشوری از جمله سعید نمکی وزیر بهداشت در آستانه مهار پیک دوم کرونا هستیم، تعطیلی سه روزه پیش رو زنگ خطری است که نگرانی بابت افرایش ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را به دنبال افزایش سفر‌های تابستانی به دنبال دارد.

البته که در روز‌های اخیر بار‌ها و بار‌ها مسئولان کشوری بر جلوگیری از مسافرت کردن در تعطیلات پیش‌رو تاکید دارند از حمله ایرج حریرچی معاون کل وزرات بهداشت که معتقد است مسافرت نقش مهمی در انتقال ویروس کرونا و عامل انتقال بیماری از چین به سایر کشور‌ها هم مسافرت بود.

او ادامه داد: هر ساله مردم طبق سنت در ایام تاسوعا و عاشورا به شهر‌های زادگاه خود سفر می‌کنند که امسال از آن‌ها می‌خواهیم در این تعطیلات سریالی سفر را به حداقل برسانند.

ناگفته نماند که مسئولان دیگر از راهداری گرفته تا استانداران استان‌های قرمز به ویژه استان‌هایی نظیر مازندران از مسافران احتمالی درخواست کردند تا سفر غیرضروری خود را لغو کنند.

بیشتر بخوانید

 عاشورا و تاسوعا سفر نروید سفر‌هایی که پیک سوم کرونا را در پی دارند

چشم انتظاری برای کشف واکسن کرونا و واکسینه شدن در برابر این بیماری بزرگترین آرزویی است که نه فقط در ایران بلکه در سراسر جهان وجود دارد تا محدودیت‌های کرونایی تعدیل و حتی حذف شود.

اما تا قبل از شیوع بیماری رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ساده‌ترین و شاید موثرترین راهکاری است که می‌تواند مسکنی برای این درد عمیق باشد.

خطرناکترین رفتار‌هایی که این روز‌ها بروز آن محتمل است سفر به استان‌های مختلف کشور در روز‌های ته مانده تابستانی است و آنطور که دستورالعمل‌های بهداشتی توصیه کرده اند اگر ناچار به سفری ضروری بودید باید نکاتی مانند رعایت فاصله با افراد مشکوک به کرونا، پوشاندن دهان هنگام عطسه و سرفه، استفاده نکردن از غذا‌های خام، جلوگیری از استعمال سیگار و... مورد توجه قرار گیرد.

در همین مورد مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره وضعیت شیوع این بیماری در کشور با اشاره به اینکه تا به حال شاهد دو موج کرونا در کشور بودیم، گفت: موج اول از اسفند شروع شد و در تعطیلات فروردین به ۲ علت تعطیلات عید نوروز و ترس مردم از ابتلا و مراقبت‌های آنان در برابر بیماری کاهش یافت، اما پیک دوم گرچه به اندازه پیک اول به لحاظ ابتلا و تعداد مرگ و میر نبود، اما متاسفانه به سرعت پیک اول کاهش پیدا نکرد.

او ادامه داد: در اولین موج کاهشی مشاهده کردیم که مرگ و میر حتی به کمتر از ۵۰ نفر رسید در حالی که اکنون بعد از قله دوم به نقطه پایین نرسیدیم و در نقطه نسبتا متوسط باقی ماندیم.

این استاد اپیدمیولوژی با بیان اینکه قله‌های بعدی را خواه، ناخواه تا زمان رسیدن واکسن در پیش داریم که حداقل یکسالی طول می‌کشید، تاکید کرد: تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که با رفتار‌های مناسب به قله‌های بعدی و احتمالی کمتری دست پیدا کنیم.

سفر‌های تابستانی؛ معاوضه سلامتی خانواده یا تفریح وخوش گذرانی

آنطور که سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفته است همین روز گذشته بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز همچنین استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

همچنین لاری تاکید کرد که در حال حاضر ۱۱۷ شهرستان در وضعیت قرمز و ۱۱۰ شهرستان کشور در وضعیت هشدار قرار دارند  ه نشان می‌دهد  این آمار و ارقام هر کدام زنگ خطری است تا شادی چند ساعته و چند روزه را در معامله‌ای نابرابر با سلامتی مان معاوضه نکنیم.

یونسیان درباره تاثیر سفر‌ها بر میزان شیوع کرونا اظهار کرد: مردمی که در یک خانواده هستند و افرادی که با هم زندگی می‌کنند این‌ها یا قبلا مبتلا شدند یا آنکه هیچ کدام آلوده نیستند، اما وقتی مسافرت و جابجایی رخ می‌دهد افراد با دیگران تعامل خواهند داشت که طبعا برخی آلوده و برخی حساس نسبت به ابتلای بیماری هستند پس همین امر منجر به افزایش تعداد مبتلایان می‌شود.

او ادامه داد: بهترین کار جلوگیری از هرگونه تماس غیرضروری است و این در حالی است که دید و بازدید، سفر و هوا عوض کردن ضروری نیست، اما متاسفانه برخی مردم عادت دارند تا در تعطیلات سفر روند و هرگز فراموش می‌کنند چه اتفاقی به سرشان آمده است و زمانی متوجه می‌شوند که خیلی دیر است بنابراین برای آنکه پیک سوم را در تابستان نبینیم هرگونه مسافرت و جابجایی غیرضروری ترک کنیم و امیدوار باشیم با همین سرعت انتقال کم حرکت کنیم.

یونسیان گفت: انتظار داشتیم تعداد مرگ و میر در پیک دوم همچون پیک اول ۲ رقمی شود، اما نشد و این موضوع نشان داد که مردم مدیریت خوبی نداشتند و هرچه بی احتیاطی بیشتر باشد، مرگ‌ها به طور لگاریتمی افرایش می‌یابد.

با وجود بیان همه این دغدغه‌ها و نگرانی‌ آنچه باید مورد توجه قرار گیرد عزم ملی برای کاهش سرعت شیوع کرونا ویروس است همانطور که در تعطیلات عید نوروز و بعد از آن شیوع بیماری به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا در ایران کرونا ویروس سفر های تابستانی مرگ و میر پیک دوم روز ها سفر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۴۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • مورد عجیب گزینه تابستانی استقلالی‌ها
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • ژاوی اولین نیروی تابستانی بارسا را اعلام کرد
  • جلسه ویژه برای ستاره ناراضی رئال: بمانم یا بروم
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • تب مالت چیست؟ + فیلم
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید
  • تاتنهام با دو سناریو به سراغ نقل و انتقالات تابستانی می‌رود